Carti : Mici focuri pretutindeni

Am aflat ca a aparut serialul Little fires everywhere realizat dupa cartea cu acelasi nume si m-am grabit sa citesc cartea. Cam asa fac cu toate cartile despre care aflu ca au fost transformate in filme artistice sau seriale.

 1. Despre ce este vorba in cateva cuvinte?

Cartea urmareste in paralel viata a doua femei, Mia si Elena, doua stiluri complet diferite din punct de vedere al modului in care au ales sa si-o traiasca. Viata Miei este plina de secrete, pe care cititorul le descopera pe masura ce actiunea avanseaza si pe care Elena le descopera. Actiunea are loc intr-un mic orasel din SUA, Shaker Heights, loc in care Elena si-a construit viata perfecta si in care apar Mia si fetita ei, Pearl.

2. Ce tip de poveste este?

Drama, dar fara a-ti frange inima. Este o drama frumoasa, daca pot spune asa si care arunca o perspectiva interesanta asupra a ceea ce inseamna sa nu iti concentrezi drumul asupra carierei.

3. Ce m-a impresionat?

Povestea Miei este foarte frumos construita si secretele ascunse nu sunt usor de intuit sau cel putin eu nu m-am gandit la ele la inceput.

M-a mai impresionat un lucru pe care nu il pot divulga pentru a nu strica surpriza, dar are legatura cu decizia de a pastra un copil.

Am ramas mult pe ganduri dupa ce am citit cartea cu privire la tiparul in care ne aflam: studii, cariera, familie, totul sa fie perfect, previzibil. Si totusi sunt oameni care aleg altceva si altfel. Iar de cele mai multe ori sunt judecati. Tocmai de aceea, replica Miei catre Elena de la final referitor la cum a ales sa isi traiasca viata mi s-a parut foarte puternica.

4. Cum se citeste?

Repede pentru ca are actiune, are putin mister, cauti sa descoperi care este povestea Miei, sunt destul de multe increngaturi in jurul copiilor celor doua protagoniste.

5. Nota pe Goodreads: 4 – nu am dat 5 doar pentru ca stilul de scriere nu m-a dat pe spate, dar, evident, acestea sunt gusturile mele.

3 thoughts on “Carti : Mici focuri pretutindeni

  1. Am citit comentarii de rau pe IMDB, mai ales referitor la actrita care o interpreteaza pe Mia. O sa las sa mai treaca timp, sa mai uit din actiune ca sa nu compar incontinuu. Daca il gasesti pe net, imi dai un semn sa imi zici unde? Ca vad ca e produs de Hulu.

   Liked by 1 person

   1. Uneori ce era pe Hulu mai era preluat si de HBO Go, poate ca se intampla si asta. Era un loc unde le mai gaseam dar nu imi amintesc acum si speram sa gasesc intr-un mesaj care a fost sters de Fb pentru ca duce la un link care nu e in acord cu valorile lor. Oh well. Iti zic cand imi amintesc.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s